Yükleniyor...

YURTLAR DEPREMZEDELERİN HİZMETİNDE

Post image
11 Şub
Gençlik ve Spor Bakanlığına ait ülke genelindeki tüm yurtlar depremzedelerin hizmetine açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığına ait ülke genelindeki tüm yurtlar 850 bin kapasite ile depremzedelerin hizmetine açıldı. Yurtlarda misafir edilen depremzedeler 81 ildeki yurtlarda, barınma, yemek, içecek gibi temel ihtiyaçlarını giderebilecek.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası oluşan barınma sorununu gidermek için Gençlik ve Spor Bakanlığına ait tüm yurtlar depremzedelere tahsis edildi.

Üniversitelerin yaz sonuna kadar tatil edilmesiyle birlikte boşa çıkarılan 81 ilimizdeki 800 yurtta, 850 bin kapasitesi ile depremden etkilenen vatandaşlarımız misafir edilecek. Bu süreçte 7/24 sıcak yemek, içecek, sosyal aktiviteler de dahil tüm temel ihtiyaçların giderilmesi sağlanacak. 

Mevcut imkanlar doğrultusunda, çadır kentlerde kalan depremzedelerin yurtlara transferi için tüm imkanlar seferber edilecek.

Yurtlarda konaklayan öğrencilere uyarı

Mevcut yurtlarda konaklayan öğrencilerin ise, yurtlardan eşyalarını almaları için gerekli süre ve şartlar sağlanacak. Öğrencilerle koordinasyon ilgili yurt müdürlüklerince yapılacak.

 
Paylaş:

Basketbol Okulları

Tümünü Göster

Futbol Okulları

Tümünü Göster

Voleybol Okulları

Tümünü Göster

Cimnastik Okulları

Tümünü Göster

Yüzme Okulları

Tümünü Göster

Yaz Okulları

Tümünü Göster
Yukarı