Yükleniyor...

A MİLLİLER DÜNYA KUPASINA GALİBİYETLE VEDA ETTİ

Post image
01 Mar
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri karşılaşmasında Belçika'yı deplasmanda 82-54 mağlup etti.

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde son maçında Belçika’ya konuk oldu.

Mons kentinde oynanan karşılaşmaya büyük ilgi gösteren Türk taraftarlar, salonun büyük bölümünü doldurdu.

Maçın başında topu iyi paylaşan milli takımımız, Ercan Osmani ve Şehmus Hazer’in etkili oyunuyla ilk çeyreği 22-14 önde geçti. Boyalı alanda büyük üstünlük kuran ay yıldızlılar, rakibin top kayıplarını da iyi değerlendirdi ve soyunma odasına 45-31 önde girdi.

Üçüncü çeyrek bitiminde 21 sayı üreten ve takımı da iyi yöneten Doğuş önderliğinde farkı artıran kırmızı beyazlılar, son çeyreğe 64-45 üstün başladı.

Dördüncü periyotta da farkın kapanmasına izin vermeyen ekibimiz, sahadan 82-54’lük sonuçla galip ayrıldı. 21 Sayıyla oynayan Doğuş Özdemiroğlu, maçın en skorer oyuncusu oldu.

Milli takımımız bu sonuçla ikinci tur eleme grubunu 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ile grup 4’üncüsü olarak noktaladı.

Grubumuzda Letonya, Yunanistan ve Sırbistan Dünya Kupası bileti alan ülkeler oldu. 2002’den beri tüm Dünya Kupası turnuvalarına katılan milli takımımız ise bu kez dev turnuvanın dışında kaldı.

Belçika: 54 - Türkiye: 82

Salon: Mons Arena

Hakemler: Yohan Rosso (Fransa), Lorenzo Baldini (İtalya), Boris Krijic (Slovenya)

Belçika: Bleijenbergh 5, Lecomte 14, Libert 6, Tumba 2, Vanderhaegen 3, Bratanovic 2, De Ridder 8, Kesteloot 4, Ledegen, Pintelon 5, Samardzic, Tabu 5

Türkiye: Şehmus Hazer 13, Sadık Emir Kabaca 9, Ercan Osmani 15, Doğuş Özdemiroğlu 19, Okben Ulabay 5, Yiğit Arslan 4, Berke Büyüktuncel 6, Furkan Haltalı, Ömer İlyasoğlu 2, Berk Uğurlu, Muhsin Yaşar 6, Erkan Yılmaz 3

1. Periyot: 14 - 22

Devre: 31 - 45

3. Periyot: 45 - 64

 
Paylaş:

Basketbol Okulları

Tümünü Göster

Futbol Okulları

Tümünü Göster

Voleybol Okulları

Tümünü Göster

Cimnastik Okulları

Tümünü Göster

Yüzme Okulları

Tümünü Göster

Yaz Okulları

Tümünü Göster
Yukarı